Csatornák varázsa

Csatornák varázsa

Sziasztok! Ebben a hónapban a holtágakról/élővizekről lesz szó. Számomra nem nehéz bemutatni ezt a fajta horgászatot, praktikákat, hiszen a Körösök-vidékén lakom, így rengeteg tapasztalatot szereztem az évek alatt. 

Bővebben: Csatornák varázsa

Családdal a vízparton

Családdal a vízparton

A mai rohanó világban azt a legnehezebb összehozni, hogy eltöltsünk egy hosszú hétvégét a családdal a vízparton, mindenféle elektromos kütyük nélkül, ahogy még anno nagyapámmal horgásztunk. Ilyenkor a hangsúlyt a pontyok mellett, inkább a gyerekekre helyezem. A fő szempont a horgásztudásuk bővítése és a természetben együtt töltött idő. Ez a legfontosabb!

Bővebben: Családdal a vízparton

Tökösen a tőzegben

Tökösen a tőzegben - Lattes Dániel 

Sok horgászt ámulatba ejt a természet vadsága, ahol nem parkosított, számozott állásokon hódolhatunk szenvedélyünknek, hanem valóban eggyé válhatunk a természettel. Társaink a madarak, vidrák, rókák és az őzek. Amikor ebben a környezetben megfogjunk álmaink halát, kicsit újra gyerekek lehetünk és visszakaphatunk egy szeletet abból az érzésből, hogy miért is kezdtünk horgászni.

Bővebben: Tökösen a tőzegben

Az Ecsédi Vég-tó

Az Ecsédi Vég-tó

10 éve annak, hogy először ellátogattam ennek a csodálatos víznek a partjára. A környezet, ami ott fogadott, azonnal magával ragadott, na meg persze az a rengeteg élmény, ami már rögtön az első horgászat alkalmával ért minket. Azért írom ezt a kis összefoglalót a tóról, hogy mindenkinek legyen egy kis előzetes információja,  ha esetleg először látogat el erre a gyönyörű vízre.  Az első és legfontosabb szabály: kössük fel a gatyánkat és soha ne adjuk fel!

Bővebben: Az Ecsédi Vég-tó

Ahol minden halért meg kell küzdeni…… Pontyok az akadóból

Ahol minden halért meg kell küzdeni……Pontyok az akadóból

Vannak,akik fás-bokros helyre szeretnének menni horgászni, és vannak, akik el is mennek. Mint sok más dolog, ez is megtanulható, gyakorolható, már-már művészi szintre fejleszthető. Egy ilyen terepen vannak elengedhetetlen kellékek, de leginkább fejben kell felkészültnek lenni, hiszen rengeteg tényező befolyásolhatja, hogy sikeresek tudunk-e lenni.

Bővebben: Ahol minden halért meg...

Amit te is megtehetsz…. Avagy használd ki a telet egy kis karbantartásra!

Orsó szerviz otthon, házilag? Miért ne? Ez a pár sor azoknak szól, akik ( két szerviz ciklus között, ami véleményem szerint 2-3 szezon ) szeretnék évközben egy esősebb, sárosabb peca után vagy szezon végén megtisztítani az orsóikat kicsit alaposabban annál, minthogy kívülről áttörölgetik egy pamut ronggyal. Nyilván a nagy szervizt nem tudjuk vele helyettesíteni, de azért egy sima törölgetésnél sokkal többet megtehetünk mi magunk is.
Használjuk ki a telet és ha már annyira fontos nekünk a horgászat, szánjunk időt a felszerelésünk rendben tartására is! Ahogyan az autónk, úgy az orsóink is meghálálják a törődést és sok-sok évvel tudjuk meghosszabbítani az élettartamukat, ha néha foglalkozunk velük.


Bővebben: Amit te is megtehetsz…....