Lattes Dániel
Lattes Dániel

Most mondhatnám, hogy Amerika felfedezésével egyidőben kezdtem horgászni és Kolombusz hozta nekem az első zacskó bojlit az Új Világból a Santa María, majd a Niña fedélzetén, de minek mondjam, ha nem így van. Nagyjából 5-6 éves lehettem, amikor a kezembe nyomtak egy sicc botot és elküldtek szöcskét szedni az RSD partján, majd fogtam 1-2 küszt, bodorkát és én boldog voltam. Boldog voltam, ahogy ma is boldog vagyok, amikor megcsippan a jelzőm, mert sikerült megőriznem azt, amit a horgászattól akkor kaptam.

Lattes Dániel

Mivel nálunk a családban senki sem horgászott, egy nagyon kedves családi barátunk tanította meg az alapokat! Az alapok igenis nagyon fontosak! Most nem igazán a technikai alapokra gondolok, hanem arra, hogy becsüld, szeresd, tiszteld a természetet, a halakat, a vizet, a fákat, a nádat és minden élőt magad körül. Élj együtt a természettel és ne uralkodj rajta, cserébe 1000 csodával ajándékoz majd meg. Sokat köszönhetek a Tiszának is, hiszen gyerekként a pesti panelból lejutva sok mindenre megtanítottak....a barátom Balázs és a Tisza.

Lattes Dániel

Amikor először találkoztam bojlival, megpróbáltam rátűzni a horogra (na most lehet röhögni) :D . Mint utóbb kiderült, sokan voltunk ezzel így, akikhez csak annyi információ jutott el, hogy valami tészta golyóval hatalmas halakat fognak. Ekkor még nem volt igazán elterjedt a hajszálelőkés módszer, nem tudtuk, hogyan is kell ezt felrakni. Egy panel lakótelep összekovácsolja a barátokat és 13 évesen megismertem Ádám barátomat és apukáját. Ők tágították a láróterem és a totális kattanás elkezdődött.

Lattes Dániel

Sok helyen horgásztam már, de igazán azokat a vizeket szeretem, ahol ritkaság számba megy 1-1 termetes ponty megfogása, keményen meg kell küzdeni a sikerért. Tökleveles, törpeharcsákkal teli tavak, ahol egy hetes horgászat alatt sem találkozom szomszédokkal. Próbálom magam mentesíteni minden olyan közegtől, ahol a nagyotmondás és a halirigység normális. Csupán pár barátommal szeretek horgászni, de velük együtt horgászunk, nem csak egymás mellett. Együtt örülünk, együtt sírunk.

Hogy mit jelent nekem a Solar? Barátokat és a legszebb halaimat köszönhetem neki. Kovács Zoli például más csalival horgászik, de sok Solar kiegészítőt használ. Mikor megismertem és elmentünk először horgászni, 2 nap kapástalanság után éjjel 2-kor összenézünk a sátorban és 10 perc múlva vizen voltunk, kerestük az új helyeket. Amikor kapásom volt, már ott állt a csónakban a merítővel a kezében, csak be kellett szállnom és mentünk a hal fölé. Nem mindenki magának horgászik, hanem együtt, egymást segítve. Egy jó baráttal, egy igazi horgásztárssal horgászni olyan, mint otthon a hálószobai akció az asszonnyal....ne csak nekem legyen 'mááá' jó. :)

Be calm, have Red Herring!

Lattes Dániel