Kovács ZoltánKovács Zoltán

Egy messzi-messzi galaxisban ……

Mint oly sok horgász én is fiatalkoromban ismerkedtem meg a horgászattal édesapám jóvoltából, ami számomra mára az életem része lett. A horgászat varázsa akkor fertőzött meg, amikor még azt sem tudtuk, hogy léteznek olyan technikák, mint a hajszálelőkés, módszerek. Nálam sem volt ez másként hisz első horgászbotomat hétévesen kaptam. Először úszós majd fenekező horgászattal kezdtem a halak cserkészését.

Kezdetben a jól bevált teleszkópos bottal, mint ifjúsági horgász Eger közeli tavakra és az egri patakra jártam. Emlékszem, tizenéves koromban számtalan alkalom volt, amikor hajnalban már a biciklin ültem, hogy a 10 kilométerre lévő Laskóvölgyi víztározó partján találjon a nap és bár a felszerelés kezdetleges volt, de a lelkesedésem, kitartásom töretlen. Itt találkoztam először a bojlizással.

Kovács Zoltán

Számomra elsőként a halakkal való bánásmód és a természet iránti tisztelet fogott meg. Eldöntöttem, hogy ez az, amit szeretnék csinálni, a pontyhorgászat. Akkoriban egyik horgásztársam inspirációjára elkezdtem a Solar termékeivel horgászni. Erre lehetőséget is kaptam a Solar magyarországi forgalmazójától, csatlakozhattam a csapatához, amit ezúton is köszönök. Az igazat megvallva még van mit tanulnom, de a csapattársaim ebben nagy segítségemre vannak. Számomra a horgászat a pihenés, a természetben eltöltött idő egyik módja. Mozgalmas életemben nem számít, hogy egy helyi tóról, bányatóról van szó, vagy egy intenzíven telepítettről, esetleg egy egyesületi törpés vízről, minden alkalommal a tőlem minden tőlem telhetőt megteszek.

Manapság a sok munka és 2 kisgyermek mellett családapaként a horgászat hétvégére korlátozódott, ami megváltoztatta a horgászstílusom. A korlátozott idő maximális kihasználása érdekében megpróbálom a tudásom alapján a lehetőségeimet kihasználni. Az évek során megtanultam, hogy a jó felkészülés és elszántság azt jelenti, hogy rövid időn belül is sikeres lehetek a horgászataimnál.

Kovács Zoltán

A horgászatom nagyon fontos része a lehető legegyszerűbb szerelék, de a készségeim fejlesztésére is sok időt fordítok. Amikor tehettem megpróbálok évente egyszer vagy kétszer 1 teljes hétre horgásztúrákat összehozni, emellett ha időm engedi, hódolok a ragadozó horgász módszernek is.

Kovács Zoltán  Kovács Zoltán