Dr. Pelsőczi MárkóDr. Pelsőczi Márkó

Gyerekkoromban kb. 5-6 éves lehettem, amikor nagyapám elvitt magával a barátaihoz egy horgászversenyre, ahol azonnal beleszerettem a horgászatba. Kisgyerekként megkaptam az első kék csomagban forgalmazott piros színű, teleszkópos Kettner horgászbotomat, a kis szerelékes dobozkával és az epres kukoricával. Ettől kezdve nem volt megállás. Alig vártam mindig, hogy valamilyen szünet legyen az általános iskolában és mehessünk a barátaimmal horgászni a lakóhelyemen levő kis bányatóra. Ugyanakkor nyáron, amikor a nagyszüleimmel a Balatonra mentünk, akkor is vittem a horgászfelszerelésem. Sose felejtem el azt, amikor a Balatonon megfogtam életem addigi legnagyobb halát egy 8 kg-os amur személyében. Kis pici merítőm volt akkoriban, amibe a nagy hosszúkás teste nem fért bele és egy öreg szomszéd úr segített megmeríteni a nagy bojlis merítőjével.

2007 évben egy baleset ért és a lábadozásom idején olvastam először a "bojlizásról". Felépülésemet követően szép fokozatosan megvettem az első bojlis felszerelésemet, valamint szakkönyveket, amiből pár jó trükköt elleshettem. Egyre több bojlis ismerősöm lett, akikkel sokat beszéltem, hogy mire kell figyelni, mit hogyan csináljak. Fokozatosan szebbnél szebb halakat sikerült elcsípnem, azonban egyszer volt egy holtpont, amikor a régi csalijaim, amivel addig horgásztam nem adtak már jó halakat. Ekkor kezdtem el kutatni új fogós csalik után, így jutottam el a Solarhoz.

Dr. Pelsőczi Márkó

Az első Solaros horgásztúrám 2014 augusztusában egy - Bugyi nagyközség melletti – kavicsbánya tavon volt. Számomra itt azonnal bebizonyították a Solar termékei a minőségüket, hiszen végre megtörtem a csendet. Több 15+os halat sikerült fognom, köztük egy 19,60 kg-os igazi vad tőponttyal.

Dr. Pelsőczi Márkó

Ezen a túrámon Német Zsolti barátom fotózott a halakkal és ő is küldte meg a Solar vezetőségnek a sikeres horgásztúrámról a képeket. Ekkor figyeltek fel rám, és kaptam lehetőséget arra, hogy én is hivatalosan a Solar Tackle Hungary csapat tagja legyek. 

A lakóhelyemhez közel nagyon sok kavicsbánya tó található, ezért legtöbbször itt kergetem a pontyokat, azonban sokszor megyek a Ráckevei-Soroksári Duna-ágra is horgászni.

Horgászataim során kedvenc szerelékem a 360⁰ rig, a blow back rig és a combi rig, ugyanis ezidáig még sosem hagytak cserben.

Amióta a Solar megszűntette a Club & Cream termékcsaládját, azóta leginkább a Red Herring, illetve a Club Mix bojlikat használom. Itt említeném meg azt, hogy múlt év szeptemberében a Club Mix nekem bizonyított, ugyanis hozzá segített ahhoz, hogy megdöntsem a már 5 éve fennálló tőponty rekordomat. 

Dr. Pelsőczi Márkó  Dr. Pelsőczi Márkó

Dr. Pelsőczi Márkó