Vetro PéterVetro Péter

A horgászat számomra a Hárma-Körös partján, és annak számtalan holtágán kezdődött, most már nagyjából jó Tripla X-szel ezelőtt. Mint minden korombeli, bejártam a horgászat ranglétráját a mogyoróvesszőtől a bambuszpácán át, a KGST-s baromi nehéz, üvegszálas spiccboton keresztül, a jó kis teleszkópos Shakespeare botokig, és közben bőszen üldöztem a küszöket, kis vörösöket, majd kárászokat, angolnákat, pontyokat, és amurokat.

 Vetro Péter

A bojlizást először még nagyon csehszlovákban űztük, hiszen kölyökként sem a sok kilónyi golyót, sem a felszerelést nem tudtuk megfizetni, így egy zacskót, szépen darabszámra kiporciózva etettünk el, és bojlistoppernek „V” alakban meghajlított drótot használtunk. És működött.

Egy időben szinte csak feeder módszerrel horgásztam, de egy korábbi munkám során, ahol horgászfilmeket készítettem, szinte heti rendszerességgel találkoztam a bojlizással, és ismerkedtem meg a Solar márkával, és annak hazai forgalmazójával. Ha nem is vagyok sok mindenre büszke az életben, de arra igen, hogy elmondhatom; most már lassan kilenc éve horgászom a Solar csalijaival, mint legrégebbi tag.

 Vetro Péter  Vetro Péter

Bár az is tény, hogy a többi srác nálam sokkal komolyabb horgász, nagyobb, és széleskörűbb tapasztalattal. A bojlizásban én a nyugalmat találtam meg. A szabadságot. A kiszakadást a mókuskerékből. Persze ha nem szeretnék nagy, és szép halakat fogni, akkor csak ülnék a vízparton, és egész nap csak szivaroznék, rumot kortyolgatva.

 Vetro Péter

De ami ennyi éven át a Solar családjában marasztal a szoros barátságon kívül, az a minőség. Legyen szó csaliról, vagy az egyéb termékekről. Jómagam, talán, mert alapból édes szájú vagyok, az édes íz világú csalikat preferálom, mint pl. a Top Banana, vagy az Ananászos pop-up. Amennyiben a skála másik végéről kellene választani, akkor egyértelműen az újra palettán lévő Red Hering mellett teszem le a voksom. Főleg mert sok bojlis horgásszal ellentétben, akik nem szeretik a tok halakat, én imádok rájuk horgászni, ahogy az amurokra is.

 Vetro Péter  Vetro Péter

Alapból nem szeretem a bonyolult dolgokat, így szinte mindig hóember csalizási módot, vagy egy szem Pop-up-ot használok. Előbbit egyszerű csomómentes kötéssel a hajszálelőkén, utóbbit pedig Ronnie-rig-en.