Urbán László
Urbán László

Emlékeim szerint úgy kezdődhetett egyszer réges régen egy gyönyörű kis faluszélen mely két patak közt fekszik, hogy nagymamámtól kértem egy gombostűt, nagybátyámtól kaptam egy spulni Teknőc monofilt és segített a gombostűből horgot hajtani. A Patakparton levadásztam pár szöcskét és megfogtam életem első Domolykóját. Nagyon boldog voltam….. úgy gondolom ekkor dőlt el, hogy én horgászni fogok.

1979 tavaszán lettem gyerekhorgász, majd az ifjúsági és felnőtt horgászvizsgáimat is a Szücsi Bányász Horgászegyesületnél szereztem meg.

Urbán László

Édesapám kedveltette meg velem a Horgászatot, ami Hobbinak indult anno, de mára ez lett az életem. A kilencvenes évek első felében sokat horgásztam egy Egerhez közeli víztározón, amit már abban az időben Osztrák és Német pontyhorgászok látogattak. Náluk láttam először bojlit hajszálelőkén felkínálva. Nagyon szép Pontyokat fogtak, pár fotót készítettek és visszaengedték őket.  Ez annyira magával ragadott, hogy rögtön tudtam én is ezt az utat akarom járni. Ami akkor fellelhető volt mindent elolvastam a Pontyokról, a Nagyponty horgászatról. 1997-98-ben lett meg az a magam számára előirányzott minimális tudás és felszerelés, amivel neki mertem vágni életem első 4 napos túrájának. Talán itt lettem Pontyhorgász…..

Urbán László

Ma már számomra a horgászat a kikapcsolódást jelenti, kicsit elvonulni a világ elől egy csodás, minden alkalommal más és más szépségét mutató környezetbe egy kis feltöltődére, ami sokszor nagyon-nagyon izgalmas percekkel és felejthetetlen kalandokkal ajándékoz meg!

Bányatavakon, Folyóvizeken, Víztározókon horgászom a legszívesebben. Ezek közül is a kevésbé látogatottakat és a nehezen meghorgászhatóakat részesítem előnyben mert ezek a vizek a legjobb tanítók!

Urbán László

A Solar termékekről a 2000-évek elején hallottam először. Amint módom nyilt rá az akkori lehetőségeimhez mérten megvásároltam és kipróbáltam amit csak tudtam az akkor elérhető termékekből. Elégedett voltam a termékek kimagasló minőségével és egyediségével.

Megtiszteltetés egy világszinten ismert és elismert márkát képviselni. Hálás vagyok a sorsnak, hogy a Solar Tackle Hungary csapatához tartozhatom.

A Team tagja mind kiváló emberek és nagyon jó horgászok, akikre mindig számíthatok!

Urbán László

Kedvenc csalijaim, amiket mindig eredményesen használok a Clubmix, a Quench valamint a Red Herring. Ezen csalikat előszeretettel használom duplázva, azaz két szem golyó van a hajszálon Egy előke mindig pop-up-al van felcsalizva.

Nincs kedvenc előkém viszont van öt típust, amit rendszeresen használok mert ezekben maximálisan megbízom!

Bow-Rig, KD-Rig, Ronni-Rig, Kombi-Rig, Chod-Rig.

Szerencsés vagyok mert ez a csodálatos hobbi szorosan kapcsolódik az életemhez és a civil munkámhoz.